Stay Connected:

Een zakenleven zonder smartphone of tablet is haast ondenkbaar. Het overgrote deel van het zakelijke verkeer gaat vandaag de dag over de digitale snelweg. Gelukkig zijn er slimme apps die het leven van een ondernemer een stuk gemakkelijker maken.

Welke?

De smartphone of tablet is hard op weg om uw mobiele kantoor te worden. Alles gaat digitaal: van een afspraak maken tot en met het versturen van een factuur of een projectplan. Het is bovendien ook een stuk handiger. Om het zakelijk leven te ordenen zijn er interessante apps met handige toepassingen ontwikkeld. We zetten vijf apps op een rij.

Evernote

Evernote is een app die dienst doet als een schrijfblok, maar dan in een slimme digitale versie. 
Veel ondernemers werken al met Evernote, al jaren een van de meest gedownloade zakelijke apps. Alle aantekeningen die u maakt worden meteen opgeslagen in de Cloud. Evernote is ook de plek om ideeën, hersenspinsels en to-do-lijstjes te verzamelen. Informatie kwijtraken is er dus niet meer bij.

De aantekeningen op uw smartphone worden automatisch ook gedeeld met uw computer. Uw notities kunt u later op uw computer verder uitwerken. Evernote is geschikt voor alle soorten documenten, maar ook voor foto’s en grotere bestanden zijn er toepassingen.

Trello

Met de Trello-app wordt het managen van een project een stuk eenvoudiger. De app is zowel voor smartphone als desktop geschikt. In de app is het mogelijk om verschillende borden aan te maken, zoals: to-do, mee bezig en gedaan. Trello is vooral handig als er meerdere projecten naast elkaar lopen. Op één plek in de app komt alle informatie overzichtelijk bij elkaar.

Buffer

Vluchten kan niet meer. In 2019 moet elke bedrijf met Facebook, Instagram, Twitter etc. aan de slag. Het onderhouden en updaten van de verschillende platformen op social media nemen veel tijd in beslag. Met de app Buffer kunt u dat eenvoudig automatiseren. Het inplannen van de posts wordt kinderspel, op welk platform dan ook.

Genius Scan

Met Genius Scan digitaliseert u documenten, brieven, artikelen of bonnetjes door er een foto van te maken. De app zet de foto’s meteen om in pdf-formaat. Zo heeft u alle belangrijke documenten altijd bij de hand en deelt deze in een handomdraai met anderen.

IFTTT

IFTTT (If This Then That) zorgt ervoor dat veel handelingen worden geautomatiseerd via een speciaal programma, een applet. Zo kunt u bijvoorbeeld op uw smartphone een knop instellen die de gewerkte uren voor een bepaalde klant bijhoudt. Of dat u automatisch een bericht ontvangt als er een app op uw vakgebied verschijnt.