Stay Connected:

Elke ondernemer loopt juridische risico’s. Of u nu zzp’er, freelancer, mkb-ondernemer bent of een grote onderneming leidt, er is geen ontkomen aan. De juiste bescherming tegen deze risico’s is van groot belang.

En daarbij is maatwerk misschien wel het belangrijkste issue.

Het is een cliché, maar helaas ook vaak waar: een juridisch risico zit vaak in een klein hoekje. Het maakt daarbij niet uit wat voor soort bedrijf u heeft. Zaken als ontslag, incassoproblemen, ontevreden opdrachtgevers of boze klanten komen in alle soorten en maten voor. 

Soms helpt een goed gesprek of bemiddeling, maar al te vaak moet er een rechter aan te pas komen om een oordeel te vellen. Gaat het om een complex probleem, dan kunt u zich het beste laten bijstaan door een juridisch expert.

Rechtsbijstandverzekering

Veel juridische geschillen zijn zo ingewikkeld dat u zelf niet over de juiste kennis beschikt. Met een goede zakelijke rechtsbijstandverzekering huurt u de juiste expert in. De verzekering vergoedt bovendien het uurloon van uw advocaat en de hoge kosten voor een eventuele rechtszaak.

Hoogte premie

De hoogte van de premie voor de rechtsbijstandsverzekering is afhankelijk van uw bedrijf en de juridisch risico’s die u kunt lopen. Daarbij spelen onder meer de branche, bedrijfsactiviteiten, aantal werknemers en uw omzet een belangrijke rol. 

Een eigenaar van een grote onderneming met meer klanten, loopt nu eenmaal meer risico’s op conflicten. Binnen uw onderneming lopen bijvoorbeeld bij ontslagzaken de juridische kosten vaak hoog op. Zzp’ers daarentegen kunnen bij incassozaken wel een juridisch duwtje in de rug gebruiken omdat er regelmatig niet aan de betalingstermijnen wordt voldaan.

Op maat

Bij een goede zakelijke rechtsbijstandverzekering draait het dus om maatwerk. Dat is ons vakgebied. Neem contact daarom met ons op, wij informeren u graag.